Inspiratie

Inspiratie is voor mij meestal de natuur. Ik woon in het bos en zie alle bomen om mij heen die een bijzondere aantrekkingskracht op me hebben met hun stille schoonheid, al zoveel jaren aanwezig op de aarde. Heden en eeuwigheid ligt besloten in de jaarringen binnen de stam.

De boom staat symbool voor de stille levenskracht die jaar na jaar de wereld observeert. De wereld veranderd terwijl de boom schijnbaar onveranderlijk blijft staan met zijn wortels diep in de aarde. Slechts een centimeter meer geprononceerd in zijn aanwezigheid.

Elke boom die ik maak is uniek. Ze stralen elk hun eigen energie uit waardoor het voor iedereen zijn eigen levensboom kan zijn. Mensen herkennen hun eigen frequentie hierin. Ook de dieren inspireren mij, of het nu een vlinder, hond, kat of een paard is.

Paarden zijn al 38 jaar om me heen en daardoor echt een deel van mijn leven. Het uitbeelden van paarden kan ik met mijn ogen dicht. Ik voel hun lijf onder mijn handen. Bij het maken van een dier probeer ik de ziel te vinden en in de energie van mijn beeld te laten zien. Vandaar dat ik graag het dier wil leren kennen als ik gevraagd ben deze uit te beelden.

Portretten maak ik ook op dezelfde manier. Naast het gebruik van foto’s zal ik ook de mens in kwestie graag ontmoeten en vragen om voor me te poseren omdat ik wil voelen wie hij of zij is.

Voor bedrijven werken is ook een heel spannend proces, om het bedrijf tot uitdrukking te laten komen in je beeld is het nodig je in te leven in het bedrijf en heel intuitief te voelen wat het is dat het bedrijf uitstraalt. Dat dan weer integreren in je kunstwerk is een mooie uitdaging.